Novi rezervoar 24
71000 Sarajevo

}

Pon – Sub: 7:30 – 16:30
Ned: Zatvoreno

LOGIN

Naš blog

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Bosanski lonac

Bosanski lonac je tradicionalno jelo iz Bosne i Hercegovine i kulinarski specijalitet. Historičari kulinarskih prilika pretpostavljaju da jelo ima dugu tradiciju, a da porijeklo najvjerovatnije vuče još iz srednjovjekovne Bosne, u kojoj se pripravljao kao tradicionalno radničko jelo bosanskih rudara. Recept i sastojci bosanskog lonca mogu se u određenoj mjeri razlikovati uglavnom u zavisnosti od regije do regije ali u svakom slučaju ovo jelo je kombinacija mesa i povrća. Najčešći sastojci bosanskog lonca su: junetina, janjetina, krompir, luk, bijeli luk, paprika, patlidžan, paradajz, so, biber, kupus i dr.

TOP 10 kompanija u mesnoj industriji u BiH

TOP 10 kompanija u mesnoj industriji u BiH

Poslovni portal Akta.ba donosi analizu top deset kompanija u BiH iz mesne industrije, po proizvodnji proizvoda od mesa i mesa peradi, preradi i konzerviranju mesa, uzgoju ostalih goveda i bivola ostvarenih u 2018. godini. Lidersku poziciju po ostvarenim prihodima drži...

Dobro došli!

Dobro došli na wen-stranicu firme Mujanovići doo. Od samog osnivanja i ideje, prodaje mesa i mesnih prerađevina pa do danas, kad firma raspolaže sa zavidnim kapacitetima uzgoja, tova i prerade, nastojimo da našim klijentima i cijenjenim kupcima budemo prepoznatljivi...

Pretplati se