agsdi-people

O nama

Mi volimo svoj posao!

Na prvom mjestu naše poslovne politike je zdravlje porodice. Zbog ovog nikad ne odustajemo od naše misije, a to je svakodnevna kontrola proizvodnje, koja je garant je zdravog i kvalitetnog proizvoda.

U našoj ponudi možete pronaći svježe meso, proizvode od mesa, svježe mlijeko i mliječne proizvode kao i domaće povrće i voće. Sve ovo je rezultat poslovne politike i standarda, koje sprovodimo u svakodnevnim aktivnostima.  

Sve proizvode koje nudimo u našim prodajnim mjestima, možete pronaći i u našim domovima. Sama ova činjenica je dokaz kvalitete koju promovišemo i zastupamo. Mi vodimo računa o zdravlju i naše i vaše porodice. Kvalitet prije profita!

Naša istorija

Since 1960

Preduzeće “Mujanovići” d.o.o. baštini porodičnu tradiciju proizvodnje suhog mesa još od 1960.godine. Po sadašnjoj organizaciji preduzeće posluje od 1997. godine kada i osnivamo farmu “Mujanovići” u Kadarićima kod Ilijaša. Godine 2005, Mujanovići doo odlučuju da uz kreditna sredstva, svoje znanje i svoj kapital, prošire proizvodne kapacitete farme. Te tako gradimo dvije nove hale za smještaj krupne stoke kapaciteta 300 grla i jednu staju za tov i uzgoj sitne stoke kapaciteta 500 grla. 2014 godine i pored teških uslova za rad, kako na domaćem tržištu tako i na inozemnom, rukovodstvo firme je donijelo hrabru odluku da krenemo u proširenje asortimana proizvoda. Stoga smo u saradnji sa njemačkom firmom DeLaval realizovali projekt uzgoja krava za mužu. Danas farma Mujanovići, pored uzgoja i tova krupne i sitne stoke, posjeduje i pogon za uzgoj i mužu kapaciteta 150 krava. “Mujanovići” d.o.o od osnivanja pa do danas, se vodi sloganom: “Zdravlje porodice je uvijek na prvom mjestu”. Vođeni ovim motom i vizijom razvoja domaće privrede, uspjeli smo, uz mnogo truda, da spojimo modernu tehnologiju i tradiciju naših krajeva. Rezultat tog rada je uspješna proizvodnja kvalitetnog domaćeg mesa i mesnih prerađevina.

Farma u brojkama

Grla krupne stoke

Grla sitne stoke

Krava za mužu

Vrsta voća i povrća

Naš stručni tim

Visokoobrazovan, stručno osposobljen i mlad kadar je temelj budućnosti bosanskohercegovačke poljoprivrede

dr. Amina Kadribašić

Veterinar

dr. Sandra Hamzić

Veterinar

dr. Edin Grabovica

Veterinar

dr. Elmira Gurdić

Tehnolog

Ponosni vlasnici certifikata

Certifikati koje posjedujemo su dokaz našeg truda i rada kojeg svakodnevnog ulažemo u naše proizvide

Naši cijenjeni klijenti