O nama

Mi volimo svoj posao!

Na prvom mjestu naše poslovne politike je zdravlje porodice. Zbog ovog nikad ne odustajemo od naše misije, a to je svakodnevna kontrola proizvodnje, koja je garant je zdravog i kvalitetnog proizvoda.

U našoj ponudi možete pronaći svježe meso, proizvode od mesa, svježe mlijeko i mliječne proizvode kao i domaće povrće i voće. Sve ovo je rezultat poslovne politike i standarda, koje sprovodimo u svakodnevnim aktivnostima.  

Sve proizvode koje nudimo u našim prodajnim mjestima, možete pronaći i u našim domovima. Sama ova činjenica je dokaz kvalitete koju promovišemo i zastupamo. Mi vodimo računa o zdravlju i naše i vaše porodice. Kvalitet prije profita!

Naša istorija

Since 1960

Preduzeće “Mujanovići” d.o.o. baštini porodičnu tradiciju proizvodnje suhog mesa još od 1960.godine. Po sadašnjoj organizaciji preduzeće posluje od 1997. godine kada i osnivamo farmu “Mujanovići” u Kadarićima kod Ilijaša. Godine 2005, Mujanovići doo odlučuju da uz kreditna sredstva, svoje znanje i svoj kapital, prošire proizvodne kapacitete farme. Te tako gradimo dvije nove hale za smještaj krupne stoke kapaciteta 300 grla i jednu staju za tov i uzgoj sitne stoke kapaciteta 500 grla. 2014 godine i pored teških uslova za rad, kako na domaćem tržištu tako i na inozemnom, rukovodstvo firme je donijelo hrabru odluku da krenemo u proširenje asortimana proizvoda. Stoga smo u saradnji sa njemačkom firmom DeLaval realizovali projekt uzgoja krava za mužu. Danas farma Mujanovići, pored uzgoja i tova krupne i sitne stoke, posjeduje i pogon za uzgoj i mužu kapaciteta 150 krava. “Mujanovići” d.o.o od osnivanja pa do danas, se vodi sloganom: “Zdravlje porodice je uvijek na prvom mjestu”. Vođeni ovim motom i vizijom razvoja domaće privrede, uspjeli smo, uz mnogo truda, da spojimo modernu tehnologiju i tradiciju naših krajeva. Rezultat tog rada je uspješna proizvodnja kvalitetnog domaćeg mesa i mesnih prerađevina.

Farma u brojkama

Grla krupne stoke

Grla sitne stoke

Krava za mužu

Vrsta voća i povrća

Naš stručni tim

Visokoobrazovan, stručno osposobljen i mlad kadar je temelj budućnosti bosanskohercegovačke poljoprivrede

dr. Amina Kadribašić

Veterinar

dr. Sandra Hamzić

Veterinar

Ponosni vlasnici certifikata

Certifikati koje posjedujemo su dokaz našeg truda i rada kojeg svakodnevnog ulažemo u naše proizvide

Zavirite u Dedinu magazu

Mjesto koje će vas vratiti u djetinjstvo i pružiti vam osjećaj sigurnosti

Naši cijenjeni klijenti